Lawbooks Brown Wit.png

Sinds onze oprichting in 2013 leggen wij ons volledig toe op de vervaardiging van kwalitatief hoogstaande studiematerialen voor rechtsgeleerdheid. Door deze unieke specialisatie kunnen wij de beste kwaliteit bieden en hebben wij de afgelopen jaren de studie van duizenden studenten makkelijker én leuker gemaakt. De aandacht die Lawbooks heeft voor haar producten is hét element dat verschil maakt en ervoor zorgt dat wij telkens weer de keuze zijn van iedere rechtenstudent.  

Timeline

2012

Bobby begint met studeren en krijgt het idee om samenvattingen te vervaardigen die zich onderscheiden van het overige aanbod. Hij begint de eerste samenvattingen voor zichzelf en zijn studiegenoten te schrijven.

2013

Lawbooks wordt bedacht en de eerste samenvatting voor het vak Kernvak Privaatrecht II in Utrecht wordt geschreven. De samenvatting wordt door Lawbooks gratis op Facebook verspreid. De reacties zijn positief en Lawbooks besluit uit te breiden.

2014

De vraag naar Lawbooks is overweldigend en om hieraan te kunnen voldoen gaat Lawbooks samenwerken met de JSVU, de Juridische Studenten Vereniging te Utrecht. De samenvattingen van Lawbooks zijn vanaf nu te koop in de JSVU Studiewinkel.

2015

Vanaf 2015 is het mogelijk om in Utrecht een abonnement af te sluiten op de Lawbooks samenvattingen. Hiermee krijgen studenten korting op de samenvattingen. In het eerste jaar heeft Lawbooks al bijna 1.000 abonnees.

2016

De Lawbooks samenvattingen worden grondig herzien en worden vanaf 2016 verkocht als een booklet. Lawbooks begint in 2016 ook met de vervaardiging van de oefenpakketten. De vraag naar representatieve oefenvragen blijkt enorm.

2017

Lawbooks begint achter de schermen met uitbreiden. Er wordt onderzoek gedaan naar andere faculteiten en contact opgenomen met verschillende studieverenigingen door heel Nederland.

2018

Lawbooks begint met de vervaardiging van de Lawbooks Essentials. Er worden ontelbaar veel studieboeken geraadpleegd om de Essentials zo volledig mogelijk te maken. Met de Essentials wil Lawbooks alle rechtenstudenten in Nederland helpen met hun studie.

2019

Lawbooks gaat samenwerken met JFT Magister en JFV Groningen om respectievelijk de Tilburgse en de Groningse rechtenstudent te voorzien van kwalitatief hoogstaande samenvattingen en oefenpakketten. 

2020

Door de uitbraak van het Corona-virus is Lawbooks genoodzaakt te digitaliseren. Lawbooks heeft voor het eerst een webshop en dit valt goed bij onze klanten. Vanaf dit punt kun je de Lawbooks ook thuis op de mat krijgen. Een uniek moment.

2021

Lawbooks gaat samenwerken met QBDBD, JFV Nijmegen en Grotius om respectievelijk de Amsterdamse, de Nijmeegse e nee Leidse rechtenstudent te voorzien van de beste samenvattingen en oefenpakketten. Lawbooks is nu actief in maar liefst zes steden.

Samen gaan wij het tentamen halen Groen-min.png

Hoogtepunten

De eerste samenvatting.

Kan jij hem nog herinneren? De eerste samenvatting van Lawbooks dateert uit 2013 en was zeer primitief vergeleken met de samenvattingen van nu. De eerste samenvatting was voor het Utrechtse vak Kernvak Privaatrecht II, dat inmiddels niet eens meer bestaat. Deze eerste boekjes werden gedrukt op een simpele printer en de losse bladen werden bij elkaar gehouden met een paperclip in de linker bovenhoek. Lawbooks had nog geen logo en we hadden ook nog geen website. Bestellen ging via Facebook en studenten konden de samenvatting op afspraak afhalen. In de tussentijd is er veel veranderd maar we blikken nog altijd graag terug naar dat allereerste boekje dat het verschil maakte.

DSC02085-min.jpg

Overal geweest.

Studenten bereiden zich niet zelden voor op tentamens in het vliegtuig, op reis of in het buitenland. De Lawbooks samenvattingen (en ook de Tote Bag) zijn inmiddels op vele plekken geweest, van Pisa tot Athene en van Boekarest tot Istanboel. Kijk niet vreemd op als je iemand met een Lawbooks Tote Bag spot in het buitenland. Ook hebben wij met onze team de afgelopen jaren verschillende bestemmingen in Europa bezocht om content te schieten voor onze Instagram-pagina. Zo houden we het merk origineel en spannend. 

Lawbooks wordt vijf!

In 2018 vierde Lawbooks haar jubileum: Lawbooks werd vijf jaar oud! Dit vierden wij onder meer door de samenvattingen van het vak Verbintenissenrecht, de opvolger van het Utrechtse vak Kernvak Privaatrecht II, in een bijzonder jasje te steken. Alle samenvattingen kregen een gouden logo met schaduwen op de voorkant in plaats van ons klassieke groene logo. Voorts werd de naam van het vak in een handgeschreven lettertype afgebeeld. Dit was een knipoog naar de eerste geschreven aantekeningen die werden gebruikt voor de vervaardiging van de eerste samenvatting. Tot op heden is dit de enige samenvatting geweest met een logo in een andere kleur dan groen.